Elérhetőség

Pólya Krisztina polgármester
7783 Majs, Kossuth L. u. 199.
69 / 380-101
majs@majs.hu

Pályázatok

Pályázat címe : " Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a falumegújításra és fejlesztésre igénybe vehető támogatás" Jogcímkód : 6.352.01.01.

( Majsi ravatalozó felújítása, temető parkrendezése)

Megvalósító : Majsi Magyar - Német Kulturális Egyesület

Kivitelező :Munkás- Butykó építőipari és Szolgáltató Kft. 7700 Mohács, árpád u. 3.

Műszaki ellenőr : SCH BauPlan Kft. 7754 Bóly, Ybl Miklós u. 9. , Schmidt Norbert

Támogató : Baranya Megyei Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal

Tervező : Besenyei Sándor 7700 Mohács, Tomori u. 20.

A projekt összköltsége :10 813 055 Ft

Pályázati támogatás: 100%

A fejlesztés eredményeként felújítottuk a ravatalozót, amely többek között a tető felújításából és féltető kialakításából, cseréjéből állt. A ravatalozó nyílászáróit kicseréltük. A ravatal előtti lépcső megújult. Mind a lépcső, mind a tér, burkolatot kapott. A római katolikus és református temető területén parkrendezési munkálatok valósultak meg.  Hegyi juhart, tujákat, szegélyvirágokat ültettünk. A temetőt három oldalról drótkerítéssel, egy oldalról díszkerítéssel láttuk el.  Urnafalat építettük. A stációkat, a feszületeket újrafestettük. Adományból új Szűz Mária szobrot helyeztünk el. A keresztek, a kutak környéke szintén térburkolatot kapott. önerőből felújítottuk a Szenk-sírt. Mivel a pályázat utófinanszírozásból valósult meg kértük a község lakói, valamint az elszármazottak segítségét.  A költségek számára külön bankszámlát nyitottunk. Az adományokból mintegy fél millió forint gyűlt össze a számlán. Az adóból felajánlott 1% segítségével 270 000 forinttal gyarapodott a számlán lévő összeg.

 

Pályázó neve : Majs Község önkormányzata

Pályázat címe : Akadálymentesítés az Idősek Klubjában

Tervező: Rőmer Károly

Környezettervező  rehabilitációs szakmérnök: Bodor Zoltán

Műszaki ellenőr :  Auctor Kft. 7700 Mohács, Szent Flórián u. 1/8, Buchamer Attila

Kivitelező : Czinege-Huba Kft.

A projekt összköltsége: 8 798 266 Ft

Pályázati támogatás: 6 806 633 Ft

önrész: 1 991 633 Ft

Támogató :

Az EGT&NORVéG FINANSZíROZáSI MECHANIZMUS MEGBíZáSáBóL A FOGYATéKOS  SZEMéLYEK ESéLYEGYENLŐSéGééRT KöZALAPíTVáNY

A pályázat segítségével az épület használata akadálymentes a mozgásukban korlátozottak, a vakok és gyengén látók, valamint a hallássérültek számára.

Mozgáskorlátozott személyek számára akadálymentes parkolók került kialakításra: A gyalogos útvonal, a járdaszegély kialakításánál figyelembe vettük a kerekesszékkel közlekedők biztonságát. Az épület rámpán is megközelíthető. A főbejárat akadálymentes. Az épületen belüli közlekedés akadálymentesen megoldott. A helyiségek burkolata csúszás és tükröződésmentes burkolat.  Az illemhely kialakítása zuhanysarokkal akadálymentes.

Információs táblák kerültek elhelyezésre. A kapcsolók nagyméretűek, és olyan kialakításúak, hogy gyengébb kézfunkciókkal rendelkezők is használni tudják.

A járda szélei könnyen érzékelhetők, a színében és felületében eltérő vezetősávok segítik a vakok és gyengén látók tájékozódását. Infó- kommunikációs rendszer került kialakításra: információs táblák, vezető sávok, hangjelzést adó információk, akadálymentes honlap kialakítása, kézi nagyítók biztosítása a közösségi térben. A társalgóba rögzített indukciós hangerősítő rendszert alakítottunk ki, a tisztább és zavarmentes hangérzékelés érdekében. Az épületben megfelelő megvilágosítást biztosítottunk, annak érdekében, hogy a hallássérültekkel folytatott kommunikáció érdekében a szájról olvasás lehetősége biztosítva legyen.

 

Pályázat címe : " Egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz " , Majsi óvoda akadálymentesítése.

Megvalósító : önkormányzat Majs

Támogató :  új Magyarország Fejlesztési Terv Dél- Dunántúli Operatív Program

Kivitelező : CZINEGE-HUBA Kft.

Műszaki ellenőr :  Buchamer Attila

Tervező : Alacker Gotthard okl. építészmérnök

Rehabilitációs környezettervező : Bodor Zoltán

A projekt összköltsége: 7 145 380 Ft

Pályázati támogatás: 6 430 844 Ft- 90%

önrész: 714 536 Ft-10%

 Az óvoda akadálymentesítése megtörtént. Kialakításra került egy akadálymentes parkoló, valamint gyalogos útvonal. Az épületbe való bejutást akadálymentes lépcső és rámpa könnyíti. A bejárat fölé féltetőt építettünk. Korszerű, akadálymentes vizesblokkot alakítottunk ki.  Az egyik csoportszoba kialakítása megfelel mind a mozgásukban korlátozottak, mind a gyengén látók, vakok, hallássérültek számára. Az udvar megközelítése a nyílászáró cseréjével, valamint a lépcső átalakításával könnyebbé vált.

 

Pályázat neve :  Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér

Megvalósító : Majsi Magyar- Német Kulturális Egyesület

Támogató : Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal

Tervező : Besenyi Sándor "Pince-Terv Bt."

Kivitelező : Kiválasztás alatt

A projekt összköltsége: 41 828 036 Ft

Pályázati támogatás: 100%

 Az egyesület a projekt keretében a teleházat, valamint a posta épületét kompletten szeretné felújítani, melynek során nyílászárok beépítését, tetőfedés cserét, burkolatcserét és felújításokat, külső homlokzat felújítást tervezünk. Az épület az utcáról akadálymentesen megközelíthető lesz, minden helység bárki számára gond nélkül elérhetővé válik. Akadálymentes mosdót és pelenkázót, zárható kerékpár és babakocsi tárolót alakítunk ki. Az épületekbe új bútorzat, berendezési tárgyak kerülnek. A teleház mellett megújul az egyesületek klubhelysége, a könyvtár, társalgót alakítunk ki. A posta belső elrendezése megváltozik.

 

Pályázat neve : Belvízből érték a patak mentén

Megvalósító : Majsi Magyar- Német Kulturális Egyesület

Támogató : öKOTáRS alapítvány          

Műszaki ellenőr : DUNA-M KFT., Kónya Tamás

Kivitelező : AKEBA Mélyépítő és Szolgáltató Kft.

A projekt összköltsége: 23 012 Euro, azaz 6 151 798 Ft

A projekt támogatása: 18 852 Euro, azaz 5 039 705 Ft

A projekt önereje: 4 160 Euro, azaz 1 112 093 Ft

Norvég Civil Alap támogatásával a patak környéke megtisztult. A patak medrét az AKEBA Kft. munkatársai kimélyítették, így a víz lefolyása akadálytalan, jóval gyorsabb lesz. A patak környékén tereprendezés kezdődött. Az előkészített talajba fűzfavesszők kerültek. A vesszők felhasználhatók kosárfonásra, illetve a következő években felújításra kerülő teleházban alternatív energiaforrásként. A Majsi Magyar- Német  Kulturális Egyesület szervezésében kosárfonó tanfolyam indult 12 fő számára a Művelődési Házban. A tanfolyamon a tanulók kosarakon kívül kenyértartókat, virágtartókat, egyéb használati tárgyakat, kisebb bútorokat fonhattak. A tanfolyam 2010. február 02-án vizsgával zárult. A tanulók az elvégzett tanfolyamról bizonyítványt kaptak. A pályázat keretében 2 fő számára 9 hónapra munkahelyet tudtunk biztosítani.