Elérhetőség

Pólya Krisztina polgármester
7783 Majs, Kossuth L. u. 199.
69 / 380-101
majs@majs.hu

Mohácsi történelmi emlékhely

A SÁTORHELY felé vezető út mentén, a Török-dombon kialakított MOHÁCSI TÖRTÉNELMI EMLÉKHELY emlékeztet a közelben lezajlott vesztes csatára. Az elesettek csontjait idéző kovácsoltvas kapu, a három részre szakadt országot jelképező kőrózsa, a török támadás irányát jelző feketefenyő erdő a 10 000 tiszafával övezett kertben -ahol az eddig feltárt 5 tömegsírt embert és lovat megjelenítő festett sírjelekkel, kopjafákkal jelölték meg - megrázó élményt nyújtanak.

Harkány

A monda szerint az ördög felszántotta a Szársomlyó-hegyet, és ekéje nyomán kénes víz tört fel. Olyan víz, amely a világon egyedül tartalmaz gáz formájában oldott szulfidiont, teszi már kétszáz éve nemzetközi hírű gyógyhellyé a Pécstől huszonöt kilométerre lévő üdülővárost. A Harkány Gyógy- és Strandfürdő (Kossuth L. u. 7.) kád- és medencefürdőjében gyógyvíz- és iszapkezelést egyaránt alkalmaznak, a hidro- és elektroterápiás kezelést szakorvosi felügyelet mellett végzik. A harkányi gyógyvizet ajánlják a reuma összes válfajára, idült bőrbetegségek, balesetek, törések, ízületi gyulladások utókezelésére, ideggyulladások, nőgyógyászati panaszok esetén, gyomorbántalmakra ivókúra formájában. A szolgáltatások széles körét nyújtó tizenhárom hektáros park strand részében feszített víztükrű strandmedencék, sport- és gyermekmedencék teszik a családok kedvelt pihenőhelyévé a fürdőkomplexumot.

Villány

A történelmi borvidéken - az országban elsőként - alakult meg a 30 kilométer hosszú, 2000 hektár kiterjedésű szőlőültetvényt összekötő, 8 településen átvezető villányi--siklósi borút, melynek borkultúráját a Bormúzeum (Bem u. 8.) tárja a látogató elé. A keresett villányi borfajtákat (kékoportó, merlot, kékfrankos, cabernet) népszerűsíti a kétévente megrendezésre kerülő októberi Vörösbor Fesztivál. A villányi Templom-hegyen, az egykori mészkőbányában 240 millió éves ősállatok, ammoniták megkövesedett maradványaival találkozhatunk, az érdekes sziklaformákban gazdag Szársomlyó-hegy (6 kilométerre, Nagyharsányban) a csak itt honos ritka növények és állatok védett területe, a januárban nyíló magyar kikerics, haragos sikló, kígyászölyv élohelye. A hegyoldalban szabadtéri Szoborpark helyben dolgozó muvészekkel és 30 év szobor-alkotásaival.

Majsi szálláshely

Hermina Ház - Majs, Táncsics M. u. 318., Tel.  69/380-038