Elérhetőség

Pólya Krisztina polgármester
7783 Majs, Kossuth L. u. 199.
69 / 380-101
majs@majs.hu

Harmónia Énekegyüttes szereplése Budapesten

2013.09.22 10:21

A majsi Harmónia Énekegyüttes -2013. május 24- 25 26. -én részt vett a Mária Rádió által szervezett „Mária Rádió I. Kórusverseny”-én. A verseny helyszínéül a budapesti Gazdagréti Angyalok Temploma szolgált. A háromnapos rendezvényen 68 kórus mérettette meg magát négy kategóriában (gregórián, népének, kórusművek kötelező mű nélkül és kórusművek kötelező művel).
Kórusunk a III/A. Kórusművek kötelező művel kategóriában indult, ami azt jelenti, hogy a saját választott egyházi kórusművek mellett a zsűri által előre kiadott kötelező művel is be kellett mutatkoznunk. Ebben a kategóriában 31 kórus nevezett és szerepelt.
A verseny izgalma, a megfelelni akarás, a többhónapos gyakorlás a próbákon meghozta – a számunkra meglepetést okozó – eredményt. A zsűri a kórus teljesítményét - Arany Oklevéllel, a kategóriánkban megosztott II. hellyel, Különdíjjal ( a homogén hangzásért) - jutalmazta. 
Ezen felül meghívást kaptunk 2013. szeptember 14-én megrendezésre kerülő gálaműsorra, amelyet szintén a Gazdagréti Angyalok templomában rendeznek meg. A zsúfolásig megtelt templomban a kórus tiszta, csengő énekhangon adta elő választott darabjait. Munkájukat vastaps koronázta. Az együttes működéséhez továbbra is sok sikert és kitartást kívánunk.