Elérhetőség

Pólya Krisztina polgármester
7783 Majs, Kossuth L. u. 199.
69 / 380-101
majs@majs.hu

Német Kisebbségi Önkormányzat

In dem Dorf ist auch die Deutsche Minderheitenselbstverwaltung tätig. Die Aufgabe der Selbstverwaltung ist die Bewahrung der deutschen Kultur, Brauchtum und Kontakt mit der Partnerstadt Eching, wo viele ehemalige Bürger aus Majs wohnen. Man organisiert Programme:

  •   für Jugendliche: Kindernachmittag, Reisen nach Deutschland, Kulturprogramme
  •   für die ältere Generation: Theaterbesuch, Rentnertreffen.

Költségvetési koncepció a 2011. évre

A Majsi Német Kisebbségi Önkormányzat továbbra is elsődleges feladatának tartja a német nemzetiségi nyelv, kultúra és hagyományok ápolását.

Működésünkhöz szükséges bevételeket az állami támogatásból, a települési önkormányzat esetleges támogatásából, egyéb, pályázati támogatásokból, adományokból, illetve vagyonunk hozadékából biztosítjuk nagy valószínűséggel szűkülő keretek között.

Kiadási oldalon támogatjuk az általános iskola, az óvoda, a művelődési ház, valamint az egyesületek szervezésében megvalósuló programokat. Továbbra is fontos dolognak tartjuk a németországi testvértelepüléssel, Echinggel fenntartott jó partneri viszony ápolást, így hozzájárulunk a partneri látogatások költségéhez. Az előző évekhez hasonlóan önálló nemzetiségi délutánt kívánunk szervezni. A tájház, az énekkar, a tánccsoport- mint hagyományőrző szerveződések- működéséhez hozzájárulunk.

Majs, 2010-11-10